t h u e s d a y

Började dagen med arbete och avlutar den med en härlig kväll på stan tillsammans med tjejerna. 
Trevlig valborg. Hääj

 
 
 

box of tea

 Guuldet på morgonen. 

s k r ä c k

Vill varna OCH tipsa er skräckälskare om två filmer.

Börjar med tipset som jag drar upp för att jag såg den för flera år sen, och igår bestämde jag mig för att se den en andra gång. 'What Lies Beneath' är en thriller/skräck med Harrison Ford och Michelle Pfeiffer som spelar ett gift par som nyligen flyttat in i ett stort hus vid vattnet. I ena stunden är frun nyfiken på de mystiska grannarna och i nästa verkar det som att hon jagas av ett andligt väsen i huset. En snygg, detaljrik film som samtidigt håller sig enkel, vilket jag gillar. Inga överdriva effekter för att försöka uppnå rysar-max (less is more). Jäkligt mystisk, spännande film. Fint manus. 4/5. 
 
Däremot kan jag inte säga något av de positiva sakerna om filmen 'Mama'. Den är ny (kom ut på bio nyligen) och tyvärr går ju skräckgenret ner sig mer och mer.. . Den är överdriven, smaklös och verkar inte ens vilja att tittaren ska fästa sig vid karaktärerna. Började på rätt spår, men trodde den skulle vara obehaglig och mystisk fram till slutet, men de var för ivriga med att spela ut spökeffekt-kortet för tidigt, så jag satt mest och ville skratta åt hur löjligt allt var. Du lämnas med en del frågetecken. Kanske inte om storyn, utan mer om vafan de höll på med. 1/5. 
 
 
 

wääk

Ny vecka och en segstartad måndag. Vill inte lämna sängen. Känner att jag vaknade med ett dåligt humör, så om inget bra händer snart kommer bägaren att rinna över. Fint att åka till jobbet om 30 minuter.. . Jajjemän. Får helt enkelt försöka se fram emot fredag, så går väl veckan snabbt. Häj



 
 

Efterfrågan

Fick önskan om att lägga upp samma/liknande inlägg ang hårtips som jag skrev på bloggen innan jag skaffade denna. Kör en liknande version. Here it goes: 

  • Det finns jättebra hårinpacknigar att köpa, men jag har slutat använda dom och kör istället på ett annat tips som går att fixa enkelt hemma. Den funkar jättebra för mig, men jag gör den bara var fjärde hårtvätt. Blanda ihop 2 ägg och 1-2 dl olivolja i en skål och pensla på håret - låt sitta i 30 min. Skölj noga och shamponera. 

  • Tvätta INTE håret för ofta. Jag tvättar 1-2 gånger i veckan. Går inte det? Försök ändå hålla dig till var 3e dag. Om du tvättar håret för ofta så tar du bort fettet som produceras i hårbotten som till slut vänjer sig vid det, och då produceras fettet snabbare - vilket resulterar i en "ond cirkel" där du får tvätta hela tiden + du får inget skyddande fett som ska finnas i hårbotten. 

  • Sluta genast att platta håret om det inte har torkat helt efter en dusch. Du sliter på håret och topparna går av. Det är heller inte skonsamt för håret om du borstar det medans det är blött. Vänta hellre eller red ut håret försiktigt med en bred kam. 

  • Att använda produkter till håret kan verka som en bra idé, men gör det inte till en vana. Jag använder aldrig spray, dust it eller liknande, utan tar bara värmeskyddande spray eller kräm på topparna innan man sätter igång med styling av platt- och locktång. Men visst, innan du ska ut på helgen kan du väl spray upp lockarna, men försök då att bara använda dig av EN av dessa produkter. Håret ser torrare ut med spray & mousse. 

  • Glöm inte att äta grönt, proteinrikt och få i dig rätt vitaminer för att håret ska kunna växa. 


 
 

last night

time to kill

Ville slå ihjäl lite tid innan kvällen och baka muffins. Så tanken var att köpa hem hallon och philadelphiaost när jag var i affären, meeen självfallet lastade jag upp mina varor hemma på köksbordet utan att finna de utsökta bakredskapen. Jahopp. Här får man helt enkelt ta till improvisation och böka runt i skåp & skafferi tills du hittar något användbart. Twix, t.ex. Pressade ner bitar i formarna och satte dit lysmelk på toppen. Kände mig rätt lyckad där ett tag.

Tyvärr ser det ju alltid godare ut innan man tar ut det uppsvällda bakfluffet från ugnen. Det enda som lockar mig nu är ju överraskningen när man får tag i de knapriga Twixen inuti. 

Stjärnbagarn. Hääj 

 

ho hey

Det blev inget besök till Stockholm igår. Fick hoppa in på jobbet mellan 17-21.00 och det slutade med att jag jobbade till 01.00. Hade tänkt att ta 22-tåget till huvudstaden men icke, så får skjuta upp den resan en smula (förhoppningsvis kan jag åka imorgon). 
 
Idag är jag jättetrött men gick upp 9.30 för att inte sova bort hela dagen. Äter frukost med nyhetsmorgon i bakgrunden just nu, o ler åt att solen är framme. Perfekt för en ledig dag då jag ska träffa Sanna, ta en caffe latte på stan och bara ösa senaste nytt på varandra eftersom vi inte setts på 2 veckor (vilket känns som 2 månader). Det blir eventuellt bowling med grabbsen senare - OM jag orkar. Mina ögonlock har aldrig verkat tyngre, haha.

Nu ska jag lyssna på Alex & Sigges senare podcast. 48 minuter REN underhållning. Hääj

Länk:

Alex skickade en länk till mig där han är med i vad han kallar "actionfilm". HAHA. Nej? Men han är så otroligt vacker i den och filmen är jättefin. Han dansar ju nere i Spanien just nu, men får allt ta o komma hem till Sverige snart.

Ta ett kik. Alex dyker upp på skärmen vid 1.06

http://vimeo.com/64724752


OK.

GODMORGON BLOGGEN! ... Skoja. Det är en otroligt ful morgon i Linköping med femtio nyanser av grått ute. Tappar humöret helt när jag vaknar upp till sånt här tungt väder. Jag klev upp kl.8.00 och tog en lååångsam frukost framför nyhetsmorgon (?) och nu ska jag iväg på lite äreneden kl.10.30. Får göra en update här senare. Sthlm eller fäst ikväll? Hörs o häj
 
 

clash

Det är torsdag men känns som fredag och det har varit finväder HELA dagen. Nu har ju inte jag fått njuta av det eftersom jag varit inomhus och jobbat, men det var iof kul så jag är inte bitter. Efter jobbet åkte jag förbi Lisa & Joachim en stund innan jag for vidare hemåt.

Nu är klockan 19.30 och jag ska slänga på ett avsnitt av Dexter (som fröken Stenmark uppe i Östersund fått mig att glo på) för det är spännande som FÄN! Till helgen blir det ev Sthlm, fre - lördag. Sen får jag träffa Sanna på lördagskvällen. WÄJ!
 

Mormor

Tjääna. Det har inte funnits så mycket att skriva om, därför rullar inläggen på i taskig fart. Har jobbat tre dagar i rad nu & gör det imorgon också innan det blir det ledigt. Blir kaanske en ledig helg, så då blir det förmodligen lite roligare grejer att göra/ skriva om här. 
 
Igår kikade jag lägenheter via Stångåstaden och hittade en lägenhet som jag ville köra en "street view" på eftersom man blir nyfiken på att se området. Då jag kikade runt på GoogleMaps hittade jag detta.... Mormor?! BUUUSTED
Haha. Det känns som man ofta stöter på henne på stan o vart man än är, så det var bara fööör klockrent att hon hamnat där. Häj

 
 

häj

Woooooork.

förr eller senare

jagten

Jakten (originaltitel: Jagten) är en dansk film med Mads Mikkelsen i huvudrollen. Jag såg den här filmen på bio ikväll där jag gick in med förväntan att den skulle vara rätt hyfsad men inget mer. Först och främst vill jag veta varför jag inte fått höra om den här filmen innan?! Det var länge sen en film satte sina spår såhär pass djupt, för jag ville bara skrika rakt ut under filmen för det var så hemsktMikkelsen är en fantastisk skådespelare vars tårar på film gör att det skär i hjärtat hos tittaren. Redan i början av filmen träffas du av en våg som består av frustration som sitter kvar under hela filmen tills du sitter och tjuter. Fy..fan...vilket mästerverk. 5/5, helt klart. 
 
Träffade min fina ryss idag också


Klara, färdiga, GRÅT



qu'ils mangent de la brioche

Bakat en tigerkaka, eller "täjgerkaouga". Haha, fy så äckligt.
Är inget fan av dom alls, men jag är helt enkelt en snäll dotter som lämnar den här åt mina föräldrar nu innan jag sticker. Göööder. Hääj.

 

valley

Dålig uppdateringen, jag har inte riktigt hunnit.

Klivit upp vid 6.30 nu senaste dagarna så kändes underbart att få vakna vid 9.00 idag. Otroligt fäjnt väder igår men idag är det sjääälvklart grått & regnigt ute. Jag hade tänkt att inviga årets första löprunda i spåret innan frukost, men den ambitionen dog direkt. Ingen sol, inget spring.
Är annars helt ledig idag, så senare ska jag till stan och dricka kaffe med Irina (my russian) och efteråt blir det bio med Beatrice. Ska antingen se 'Jakten' eller 'Mama'. 

psycho prequel

Psycho är ju en av världens bästa skräckfilmer. Därför var det en fin nyhet o höra att det gjorts en TV-serie nu som heter 'Bates Motel'. Det är en modern "ny-skapande" version och prequel (utspelar sig före originalet) till Psycho. Har bara sett ett avsnitt, men det verkar lovande. 8.1/10 på IMDB. 
 

rages on

dropkick

Det är galet hur kär jag blivit i den här låten.. . "I’ve got your name written here in a rose tattoo". Den slår nog deras 'I'm Shipping up to Boston'. Sista två minuterna är ju guuuuld.

Dropkick Murphys - Rose Tattoo   

remember the day

Imorgon är det den 15e.. . Jag kommer nog alltid ha den här känslan av det datumet. Det gör så ont i hela kroppen när jag tänker på det. 15e november var fem månader sen, men det känns som om det var igår jag var på väg hem, mobilen ringde och jag fick det värsta samtalet jag fått i hela mitt liv. Jag tänker på dig, våra fina stunder och jag saknar dig så mycket. Har så otroligt många roliga, konstiga och fantastiska minnen. Ibland skrattar jag men sen rinner tårarna som om det inte fanns något slut på dom.
 
Jag drömmer om att du ska komma in i rummet där jag sitter, få höra din röst och hoppa in i din famn för att få den där stora, varma kramen av dig. Det hemska är en simpel dag, när jag sitter på bussen och slås av tanken vad som hänt. Jag slutar le, får tillbaka klumpen i magen och jag vet inte vart jag ska ta vägen.
 
Min bästa vän, som var som en bror, var den finaste människa jag mött.
Jag saknar och älskar dig, min vän. 
 
Tittade igenom våra chattkonversationer på FB. Det gör ont att läsa, men samtidigt känns det som att ha dig nära <3 

I've got your name written here

Men guuud, jag kan inte röra mig. Skaplig träningsvärk efter gårdagens dansklass. Ninos körde lyrical jazz med oss och började med sjuk uppvärmning som sved i varenda muskel. Men det var så jäkla roligt. Fick göra tenduövningar (tjäna, vad länge sen jag gjorde dom!), piképiruetter & sen världens härligaste danskombination till en av Adeles låtar. Tack för en härlig dansklass & massiv träningsvärk, Ninos! 

Idag (söndag) är det iaf soligare ute, så humöret stiger. Passar bra att gå omkring och spela Dropkicks "Rose Tattoo" på högsta volym! Hääj.

 
 
 

when the rain begins to fall

Fyfan vilket skitväder att vakna upp till. Grått & fult ute. 

Johan och jag trotsade regnet igår och gick till Dane runt 20-tiden för lite kröök. Sanna stannade hemma, men Anton, Oscar & Kubbs knackade på efter nån timme, så det blev jag o grabbarna. Efter lite quizkamp och konstiga utfrågningslekar gick vi vidare till krogen runt 01.00. Hade en riktigt kul kväll. Nu återstår huvudvärken som det vore bra att bli av med snabbt som fän. Ska dansa kl.17 idag! WOH.
Häj

 

upprörd.

Suttit och tittat på "Efter Tio" på TV4, där Malou intervjuade Damien Echols som dömdes till döden, mot sitt nekande och i brist på bevis, i USA när han var 19 år. Efter 18 år i fängelse blev han frikänd eftersom det visade sig att han var oskyldig, och nu har han precis släppt en bok "Life After Death" eller på svenska, "Dödsdömd". Den boken tänker jag köpa!

Det är otroligt upprörande att dödsstraff fortfarande pågår i världen. Det här bevisar bara hur långt efter bl.a USA ligger i sin utveckling. Inte bara är det omänskligt att fatta såna beslut, det innebär ju också risken att dömma en oskyldig person, vilket händer och har hänt. Sluta sträva bakåt för fan. Det finns samhällen idag som vägrar att se bredare, där poliser inte erkänner deras fel fast bevisen pekar åt annat håll. Vidrigt. 

Titta på Tv4 Play om ni missade detta. Det finns också en dokumentär om det som heter "Paradise Lost 3".
 

Babette

Full fläkt hela förmiddagen. Känns som saker o ting börjar röra sig framåt, vilket känns wedigt fäjnt. Vill bara spola fram till nästa fredag nu :)

Runt 17-tiden fick jag iaf koppla av tillsammans med Beatrice på ett café jag inte ens visste fanns här i Linköping. "Babettes". Babbigt mysigt. Sista timmen nu innan läggdags har jag suttit och introducerat mina föräldrar för deras nyköpa iPhones. Det är som att lära upp två grottmänniskor. HÄJ

my precious

Hämtade mamma & syster vid stationen inatt. De har varit i Egypten en vecka - en resa jag tackade nej till.. . Right now I can't remember why.. . However. Fick parfymen jag beställt av min fina mor. Det är ju snart sommar och då är det äntligen dags att lukta ljuvligt à la Donna Karen. Ett måste.

Can't argue with that

leverans

Behövde verkligen en sommarklänning så jag beställde den här klänningen från Chicy.se - svart, kort fram, lång bak och band i midjan.

Klänningen är ostruken och jag är osminkad, vaaackert. Men jag tror jag behåller klänningen, behöver bara hitta ett nytt band att sätta i midjan. Btw, sätter jag igång med träningen nu igen. Inte rört mig på typ 2 veckor eftersom jag varit sjuk, men nu är det dags att börja slita igen. Perfekt med lite dansklass på lördag också, då lär musklerna sviida. Lyrical jazz
 

mini-serie

Har ni sett The Bible? En ny mini-serie på tio timmar som baseras på några delar ur bibeln, både från gamla & nya testamentet. Hörde via Alex Schulmans & Sigge Eklunds podcast att den skulle vara bra, så kikade på den och WOW. Jag blev fast direkt och helt tårögd för det var så bra. Se den! Btw, tänker jag inte gå in på vart jag själv står i min tro, men har känslan av att vem som helst (troende eller ej) kan se serien och underhållas. Serien är hemskt tragisk, extremt vacker, intressant och handlar om så mycket mer än man tror. Hans Zimmer har skrivit musiken, vilket ger PLUS I KANTEN.

Se en förlängd trailer här:

and he said ...

You should eat a waffle! You can't be sad if you eat a waffle!

8.18

Sitta ute och dricka kaffa mellan kl.19.00-22.00, HÄJ våren! 

Blev av med mitt dåliga humör igår så fort jag träffade Jackieboi. Jag vet att det blir en hel del skrattanfall och roande samtal när jag umgås med honom. Vi kom på att vi inte hade setts sen i augusti. .. Blir ju så när en har pluggat i Östersund och den andra i Malmooe. 

tåghelvete

Är på så dåligt humör! Fyfan för den här söndagen och den sabla tågresan hem hit. Varför hamnar alltid jag vid barnen?! Mellan Östersund och Stockholm (alltså 5 1/2 timme) satt jag med ett barn som hoppade på bordet, klev på sin pappa, petade på mig och rev ner ryggsäckar i huvudet på fölk ifrån bagagehyllan. Blev det någon sömn tror ni? Nae, det blev det inte! Därför hänger jag ut ungen här - bildbevis. 
Okej, mitt temperament är skyhögt idag, men ungen var tamejfän riktigt irriterande. BAAAAH! 
 
Nu hoppas jag verkligen jag blir gladare när jag åker till stan och träffar Jacob! 
Btw, jag står helt bakom de caféägare som sätter upp skyltarna "barnförbjudet" på sina fik.
/Grumpy
 

spring by summer fall

Godmorgon peeps. Om en timme sitter jag på tåget mot Linköping. Dä är fäjnt att åka tåg i länga sträckor. Luta sig tillbaka, lyssna på musik, titta på film i datorn och ingen kan nå mig. Njutbart! Gick och la mig vid 01.00 inatt och alarmet ringde vid 4.30. Tjohääj. Snutta kudde på tåget? Jajjemen. 

Här har ni dagens låt. Gillar den som fan, men musikvideon har rätt långt intro. Antingen hoppar du till 1.30, eller så tittar du på hela. Riktigt sorglig och fin video.. . 
Woodkid - I Love You.

 

auf wiedersehen, östersund

Snart är helgen i Östersund över. Högskoleprov på dagen, som jag inte har den blekaste aning om hur det gick, och kvällen har spenderats tillsammans med Sanna, Tilda, Sofia & Robin. Vi vandrade till ICA, köpte nötter och hade filmkväll. Cyklade hem i kylan och mina händer höll på att förfrysa. Fan, Östersund, vad det är kallt här!

Nu känns det som att jag egentligen borde fortsätta med städ & packning, men klockan är 00.10 so it ain't gonna happen. Får kliva upp runt 5.00 imorgon bitti, städa upp det sista och sen går tåget till Linköping kl.7.50. Fanns inga flyg men som tur var gick SJ Snabbtåg. Åker 7.50 och är framme kl.16.00.. . Snabbtåg var det ja... Nästa gång i Östersund är det besiktning av lägenhet och sen tack'o'häj, vilket känns mindre kul. Hoppas riktigt hårt på att komma in här i höst igen.
 

blindness

love is clockworks, and it's cold steel

östersund

Rest mellan 7.00 - 13.00 idag. Det betyder att jag är i Östersund nu, och här bjuds det på strålande sol & fika med bruudarna. Verkligen trevligt att få träffa dom igen. Har varit borta några veckor från Norrland men det känns verkligen som om det var flera år sen jag satte foten inne på universitetet. 
 

fact

brands

Det fanns ingen hejd på mig idag. Efter en vecka i sängen var jag tvungen att krydda min torsdag lite extra - med shopping. Hela dagen har varit bra så jag gick lös inne på butikerna och Monki, Carlings & Sportif Unlimited levererade. 
 

Jeansväst - Monki // Mössa - Monki // 


Vitt Linne - Cheap Monday // Svart linne - Monki //


Jeansjacka - Carlings // Jeansväst (samma som ovan) - Monki //


JL-lurar, köpa på Sportif.
 

Jackan till vänster köptes inte. Däremot lutar det mot att jag gör det också. (Jackan till höger is ALL MINE!)

 

pälsväst

Här är västen i lite förstoring, Aida. Den är inte min, det är min systers så jag vet tyvärr inte vart den är köpt!
 

strövtåg

Är äntligen frisk(are) för att orka ge mig ut i vårluften. Det var en oändlighet sen jag var sjuk en vecka där jag knappt kunnat röra mig. Men nu har jag bara en ond hals & huvudvärk, så känner mig mycket piggare. Ska åka iväg mot stan nu, har lite o fixa, sen ska jag förmodligen träffa Richard & imorgon flyger jag till Östersund. Häj
 

tisdag

6 dagar sjuk .. . Jag vet inte. Jag kanske borde kila iväg till vårdcentralen? Missar Mys födelsedagsfirande idag.. . Missat en jvla massa senaste dagarna. Finns så sjukt mycket o skriva om här när man e sjuk.. . eller?
 
Aja, på fredag är det bäst jag är frisk. Jag vägrar resa upp till Östersund och må såhär.. Btw. Var jag TVUNGEN att boka högskoleprovet DÄR UPPE? Jo, för att jag trodde jag skulle få skriva det på universitetet, där jag borde ha något av ett lokalsinne nu. Men icke! Får givetsvis mail om att få skriva det ute i någon jvla förort utan adress eller whatsoever. Det står vilken buss jag ska ta och min provsal. Men vart fan går jag av till exempel? Vart vandrar jag när jag klivit av? 
Tack för att ni gör det komplicerat. Häj.

sophiealicee.blogg.se

Sophie - tjugoett år gammal med en tioårig dansbakgrund. Senaste halvåret pluggade jag vid Mittuniversitetet, Östersund. Drömmen om att bli socionom tog över och nu är det vad jag siktar mot. Tanken är att göra det här till en "filmblogg" men det kommer inte lyckas. Häj

RSS 2.0