reach

I found myself in Wonderland 
 
 
 

justice is balance.

 
 
 
 

control

 
 

where are you?

there's nothing I wouldn't do
to have just one more chance
to look into your eyes and see you looking back

if I had just one more day
I would tell you how much that I missed you since you've been away

 it's so out of line to try and turn back time ...



 

freeze this moment

Var ute i Malmslätt med dessa goa tjejer igår, like the good old times. Vi tränade även på gamla koreografier inför föreställning till hösten. Var svårare än jag trodde, även om det är sjukt hur kroppen på något sätt kommer ihåg vad jag dansat för 6-7 år sen. Häj

Thank you, Kanye, for this perfection

Har spelat Kanye Wests nya låt "Black Skinhead" på repeat idag. Sprang till och med spåret med endast den här låten i lurarna. Smsade Benjamin om att vi måste göra en koreografi till den och får svaret att han redan jobbar på en (what are the odds?) YEEE!

sexy whisky

Åkte ut till Ljungsbro igår där det vankades 25-årsfest x2. David & Robin firades med världens ståhej och det blev en riktigt härlig kväll med bad, lek & festande. Väldigt mycket folk o nya ansikten. Hade även mina allra bästa där med mig!  

Dani & jag tillsammans med kvällens toastmasters. Snyggt...
 

last couple of days

 
 
 

one of those fantastic memories

Ett av mina bästa minnen är verkligen ifrån den dagen då jag såg Justin Timberlake i Globen 19/6 2007. Jag, My & Irina var 15-16 år och löjligt kära i J.T och hans musik, framför allt eftersom vi hade kört koreografi till varenda låt på albumet. Fick ett ryck och beställde musik-DVDn nu så att jag kan glo på hans Futuresex, Lovesounds-show när jag vill. 

Här är de bästa numren han körde, enligt mig. Det första klippet med låten 'Chop Me Up' är oförglömligt för min del då jag skrek sönder halsen när jag upptäckte att Timbaland kom upp på scen. Legendariskt. Favoritlåten på albumet var introt, Futuresex Lovesound, så även när den spelades trodde jag att mitt hjärtat skulle stanna.

Fan, vilket bra år 2007 var. Då var jag & alla 15åringar förälskade i Justin Timberlake, men idag vill alla 15åringar ha sex med Justin Bieber. Suck.

Chop Me Up 


Introt: Futuresex Lovesound



What Goes Around ... Comes Around


SexyBack

t o r s d a g

Klev upp kl.07.00 och startade dagen med en bussresa ut till Malmslätt. Sprang en runda i spåret, körde lite styrka och landade på solstolen efteråt för att pressa fram lite bränna, väldigt skönt. Var tillbaka 13.00 i stan och träffade Beatrice på en kaffe/te i finvädret. 

Är hemma nu men ska snart möta upp Oskar, Andreas & Linus för lite traditionell torsdagsquiz på NH. Häj

(Jag vill gärna tro att jag har enorm armstyrka. Working on it!)
 
 

747

training day

Klev ur sängen imorse och bestämde att det skulle bli en tränings-tisdag. Har cyklat 2 mil, sprungit 5 km och styrketrängat/stretchat en timme. Solade lite imellanåt också, så brännan kunde förbättras. Somnade nästan i solstolen för att jag blev så otroligt trött. Ben och armar SKA ha träningsvärk imorgon, annars anser jag detta vara ett misslyckande. 
 
Nu är jag tillbaka i stan. Ligger utmattad i soffan & läser Fitness-magasin. 

sun of a sunday

Mamma hämtade upp mig i bilen på förmiddagen, så har spenderat hela dagen ute i Malmslätt hos föräldrarna. Det första jag gjorde var att dra på mig löparskorna och ge mig ut i spåret där solen brände på skapligt. Efteråt intog mitt svettiga jag solstolen o lät Alex & Sigges podcast flöda i lurarna. Slog på stort och bakade vinbärsmuffins också - wunderbaar.
Nu är jag tillbaka i stan o tänkte se på The Shining! 

Körde radio-mode på Spotify där den ljuvligaste låten dök upp som även har en musikvideo som får mig att rysa. Videon är en uppföljare till deras andra musikvido "Midnight City".
(Märker att jag dras till fransmän inom det elektroniska genret).

M83 - Reunion

Man of Steel

Man of Steel lockade mest eftersom att Christopher Nolan står som producent, och som jag förstått det, funnits på plats när storyn skrevs. Jag är ett stort Batman-fan men har däremot aldrig riktigt gillat Superman. Ingen & ingenting har någonsin lyckats övertala mig om att den här karaktären haft nåt spännande att ge.
 
Efter Man of Steel så måste jag säga: WOW de har verkligen fångat det bästa som du kan få fram av Superman. Men det betyder inte att det var en fantastiskt film, men det blev väl så bra det kunde bli. Men allt var snyggt o det var bra filmat, klippt och specialeffekterna (o, herregud... specialeffekterna..) var fenomenala.

Vad var dåligt? Karaktärerna är rätt tråkiga, även vår superhjälte. De försökte få in små komiska delar i sekvenserna men det blev mest platta, klychiga fall. Ibland kröp jag ihop i stolen för att det blev löjligt pinsamt. Jag är inget stort fan av Sci-Fi-grejen, så när något utspelades utanför Jordens yta blev jag rätt ointresserad. 
Btw, vad gjorde Russell Crowe där? Det kändes inte alls som att han skulle vara i en sån film. Men jaja.

Vad var bra? Jag gillade faktumet att de gjorde en actionfilm som faktiskt blev en actionfilm med egen stil. Det var ett originellt filmande, enligt mig. De försökte få publiken delaktig i vad som hände och spenderade tid på att faktiskt ge oss detaljrika effekter. Det var inte bara "pang, pang" - it was so much more! Får en film mig att fälla en tår också så är det ett plus i kanten.

Jag jämför inte Batman Begins med den här filmen nu (för det är inte ens i närheten så bra som Batman), men jag såg små hintar till liknelser i storyberättandet. Det som lyfter Batman Begins är att dialogerna är så underbart äkta och varje skådespelare levererar sina repliker med sån glöd och enkelthet att allt blir perfektion. Jag saknade dessa fina dialoger & monologer i Man of Steel. 

Bra actionfilm, helt enkelt. 3,5 av 5. 
 
 
 
 

going to the movies

Igår kväll hade jag lite folk här. Andreas hade fixat ett quiz (trenden vi kör på varje förfest nu, som Oskar självklart alltid vinner). Vi avslutade kvällen på krogen och hade det riktigt trevligt, förutom den stunden då Sanna kom på att hon glömt mobilen här så att vi fick skena fram och tillbaka. Åååh.

Idag ska jag träffa Benjamin (wooho) och det är extremt dåligt att jag inte kan komma på när vi senast såg varandra! Han ska vara ett hjärtegull och bjuda på bio - Man of Steel. Alltså, det är ju inte Batman men. .. Den duger nog :) Häj
 
 

the evil dead review

Fede Alzarez har gjort en reboot på skräckfilmen Evil Dead som hade sin premiär 1981. Jag har glappat mig igenom originalet vid något tilfälle, så jag vet vad den handlar om - vilket gjorde att jag gärna ville se hur 2013-versionen blev. 

Den här filmen följer skräck-dramaturgin slaviskt och den är väldigt lätt att bara hänga med i. Karaktärerna består givetvis av en bunt naiva ungdomar som fattar fel beslut så fort de får chansen. De besöker en stuga i skogen en helg där en av killarna hittar en bok som han läser högt ur (btw, VEM läser ut en bok högt när man är ensam i rummet?), vilket resulterar i att helvete släpps lös. En av tjejerna blir besatt och detta sprids som en smitta till de andra, sen när de försöker fly i bilen har vägen svämmat över... So you all have to drive back to that freakin cabin?!

Aja, nog med handling. Den här filmen blir lätt en cliché vid ett par tillfällen men å andra sidan så kom originalet ut för 30 år sedan så är det rätt "okej" eftersom dessa skräck-clichéer var mindre tydliga för oss då. Fast fan, det här var ingen originell story på den tiden heller ... 
En liten, liten applåd för att det var en välgjord obehaglig miljö & dugligt skådespeleri. Meen.. ack fan så äckligt vidrig den här filmen var. Gränsen är nådd. Klarar du SAW-filmerna? Om inte - låt bli den här. Jag själv anser mig vara extremt härdad vid alla typer av skräckfilm, men jag fick verkligen sitta o rikta blicken 10 cm bredvid TV-rutan för att slippa spy.  

Slutet var förbannad tråkigt, men ändå så blir min slutsats (efter att ha smält allting) att det här är en helt okej skräckfilm. Jag skulle nog kunna se den igen och blev genast nyfiken på att ta en ordentlig titt på originalet. 
Den får 3/5
 

q u i z

Sofia & jag var ute och vandrade kring ån igår. Vi gick förbi systemet på vägen upp mot stan igen eftersom vi blev sugna på lite alkoholdryck innan NH-quizet som vi skulle delta i på kvällen. Förra veckan vann vi 500kr i presentkort, så vi hade ju lite att spendera där. Vi träffade Sanna & Anna på Nationernas runt 18.30 o quiztemat var "TV-serier". 

Vi hade en rätt chill men härlig ikväll, var väl hemma runt 23.00. Tyvärr vann vi inget quiz! 
 

snap!

Apartment-rule #1: when you live in a building with an elevator, you simply must take a picture of yourself in that elevator. 
 
 
 
 

monday

Går omkring och är trött, hela dagarna. Småsaker kan verkligen sätta vardagens balans i rubbning, och jag skulle egentligen bara behöva åka på en veckas semester. Förutom skitsakerna som gnager i mig just nu, så är jag är väldigt nervös inför 12 juli. Antagningsbeskeden inför hösten.. . Jag har ingen aning om hur det kommer gå men min magkänsla anar en besvikelse. Men om det blir tvärtom då? Ska jag iväg igen i höst då? Jag älskar Linköping och vet inte ifall jag vill lämna folket & staden så snart igen. Samtidigt är det precis vad jag tror vore bäst - plugga på annan ort. Lär väl veta vad jag vill den dagen jag ser ett antagningsresultat. Häj
 
 
 

sophiealicee.blogg.se

Sophie - tjugoett år gammal med en tioårig dansbakgrund. Senaste halvåret pluggade jag vid Mittuniversitetet, Östersund. Drömmen om att bli socionom tog över och nu är det vad jag siktar mot. Tanken är att göra det här till en "filmblogg" men det kommer inte lyckas. Häj

RSS 2.0