a red rose

Cyklade ut till Malmslätt idag, tog bilen och åkte ut till Törnevalla Kyrka. Gravstenen är inte uppe än men det är väldigt fint med korset som de satt upp så länge, och alla blommorna. Satt där ett tag... pratade och grät. Allting är bara snurrigt... En jävla smärta. 

I miss you, my friend.
 

card

Blev en riktigt lyckad fredagskväll igår! Blev en liten "inflyttningsfest" med quiz, alkohol och trivsel med de finaste fölket. Hääj
 
 

second place

Vi tyckte att det var dags att ta en kväll på NHs torsdagsquiz igår. Sanna, Sofia, Anna & jag bildade ett lag och kände oss väl lite maktlösa när temat var "sommarplågor". MEN, det slutade med att vi kom 2a och vann presentkort där på 500kr - så nästa vecka blir det allt en utekväll på NH för vår del, jajjemen! 
 
Det är äntligen soligt ute idag. Passar perfekt med tanke på att det är jag & lägenheten som blir kvällens förfest-crib. Häj.
 

Sofia & Sanna + presentkort
 

kiwi, cure me

Världens snällaste föräldrar kom förbi och lämnade frukt, halstabletter & en chokladbit eftersom jag mår python. Haha, jag känner mig som ett litet barn när jag äter dedär pyttemå tablettaskarna som innehåller torkad frukt. 
 
 
 
 

ghost town

Vaknade upp med halsont imorse och nu går det bara utför. Fantastiskt. Ingen träning idag. .. 
 
Ligger i soffan och jämrar mig med en kopp vaniljte som sällskap framför Sex and the City. Hyfsad bra dag att må skit på - det är en regnig onsdag och det enda som står på schemat är filmkväll med Sanna. Jag behöver alltså inte ta av mig mina mjukis whatsoever. Vi ska titta på dansfilmer à la Center Stage och Step Up.
 

båt & fiske

Gick o la mig klockan 03.00 inatt - en väldigt dålig idé när alarmet var ställt på 06.00. Föräldrarna kom och hämtade mig tidigt eftersom vi skulle sticka ut med båten o fiska, så hela morgonen/förmiddagen har jag suttit i en liten båt och njutit. Låg mest och sov eller solade medans mitt spö låg bredvid, halvvägs ner i sjön, haha. En härlig början på dagen. 

Klockan är snart 15.00 och jag har just sprungit spåret och är tillbaka i lägenheten nu. Ska träffa Sanna vid 17.00, så nu blir det lunch framför Sex and the City. Häj
 
Pictures from today (btw: Ducks... ducks everywhere)
 

like 'n' dislike

Det finns mycket att prata om inom film. The likes and dislikes. Regissörer är en sak som gärna styr mina val innan jag drar igång en film. En av favoriterna är självfallet Christopher Nolan som står bakom The Dark Knight-triologin, Inception, The Prestige & Memento. Mer handlingsdrivna än karaktärsutmanande, men ack vad dialogerna lyckas! Sen har vi Quentin Tarantino (Kill Bill, Inglorious Basterds, Django Unchained, Pulp Fiction, Reservoir Dogs) som kan förvandla den mest galna idé till en epic historisk kamp om rättvisa där allt kan hända, även för huvudkaraktären. 
Andra favoriter: Martin Scorsese, Guy Ritchie, Steven Spielberg & Peter Jacksson (o det finns betydligt fler). 

Men sen finns det regissörer vars filmer jag tar avstånd från.
David Lynch - Nu är ju Elefantmannen & Twin Peaks två saker han verkligen lyckats med, enligt mig. They're great! Men resten av filmerna som jag försökt mig på får mig att vilja springa in i en betongvägg, flera gånger om. Jag är väldigt tålig och kan se det mesta, men Lynch har på något sätt lyckats att ta de värsta mardrömmarna och fångat dom på film, som sen bränner sig fast på näthinnan. Lost Highway trodde jag på riktigt var ett skämt när jag såg den, för det kändes verkligen som någonting jag sett i drömmar och vaknat upp skräckslagen ifrån. Mullholland Drive gjorde mig lika galen & Eraserhead stängde jag av efter ca .. 1 sekund. Ingen av hans filmer kommer in i min filmhylla! Det här borde kallas skräckfilm, of the worst kind.
OBS! Nu antyder inte jag att han är dålig regissör med osevärda filmer. Killen har fantasi som gör hans storys originella, men tyvärr mår jag psykiskt & fystiskt dåligt när jag ser dom. Det är bara min reaktion av det hela.
 

g u l d e t

En avslappnad, fin midsommar som bestod av lekar, god mat, snaps, bad & trevligt sällskap.
Tog inte så mycket fina bilder, så fick sno av Lisa & Johan via Instagram. Häj



Idag är det söndag. Jag är trött & irriterad på saker. Nu räcker det med hur folk tror att de kan beté sig. I'm walking away. ..  

mid of the summer

Fantatiskt fint att få vakna upp här hemma. Själv, i behagligt läge, på midsommarfton.
 
Igår kväll tog jag 1 1/2 timmes promenad runt ån med Aida. Kom hem kl. 20.30 och fortsatte träningen i form av yoga & pilates. Vid 22-tiden däckade jag i sängen medans Batman Begins rullade i bakgrunden. 
 
Midsommarafton idag, som sagt. Ska snart packa en väska och dra mig mot Malmslätt. Alla där hemma är bortresta så jag tänkte fixa mig där eftersom jag ändå måste hämta bilen där sen. Ska hämta Dane & Johan innan vi far till Linus o firar denna afton tillsammans med fölket. God mat, lekar & härliga drycker väntar oss. Hoppas på en fin dag/kväll.
Glad midsommar på er.
 
Solen skiner än så länge.
 
 
 
 
 
 

sommarcrib

Äntligen. Har tagit mina kläder & personliga saker till lägenheten i stan. Den är ju redan möblerad (eftersom han som bor här kommer tillbaka i slutet av sommaren), vilket är skönt så att jag slipper släpa på allt.
 
Har städat lite och köpt mat. Så just nu ska jag bara luta mig tillbaka och vila med datorn & nån bra serie. 
Midsommar imorgon, härligt. Häj
 
 
 
 

the one with

Klockan är bara 14.47 men jag är redan helt slut. Känns som jag hunnit vara överallt idag. Kommit hem - åkt iväg - kommit hem - åkt iväg - kommit hem - åkt iväg och etc etc. Nu har jag iaf landat i soffan och "vilar" ögonen på TVn där Friends-serien rullar för fullt. Smaskar på lite jordgubbar också.

Ska snaaaart ta tag i packningen inför flyttdagen imorgon. WOO! Häj

get lucky

Idag hämtar jag nyckeln till lägenheten. Nedräkning till inflytt: 3 dagar. 
 
Har börjat dagen med spring i spåret & ett "egetstylat" bodybalance-pass hemma, och nu ska jag och hela familjen ner på stan o trivas. Det var ett bra tag sen alla fyra spenderade tid tillsammans.
Jag ska lämna tillbaka den vita långklänningen som jag köpte till midsommar också (den var för lång..) och måste helt enkelt hitta något nytt idag.
 

hör jag ditt hjärta

Det är lördag och det innehåller en gnutta fest.
 
Jag vaknade 06.15 imorse och skjutsade min mor till jobbet (det var den sovmorgonen det...). Efteråt blev det ett träningspass och sen vidare ut till Ikano där jag shoppade (aj aj) och svängde förbi systemet. Hem- solade, gick powerwalk, hämtade mamma & nu väntar jag på att Johan ska bli redo. Hääj
 
Tonight:
 
 

I AM ARROWS

♣yes you ran away, to catch the sun in California♦
I'll stay the same, under gray skies I'll come undone
♠and I know on holiday, the green green grass of holiday♥
  

little words

Igår satt vi ett stort gäng nere vid ån- trivdes & drack lite gott. Till slut var vi fyra stycken kvar som var sugna på att gå ut, så vi gick till Platens där fler vänner befann sig. Äntligen hann man med lite dans på krogen. Härlig kväll :) 
 
Idag kom äntligen min klänning från Nelly som jag tänkte ha på midsommar. Wuhu! Otroligt fin, men den är tyvärr FÖR lång fast att jag tog XS, så den måste sys upp lite. (Det svarta fram på klänningen är en lapp - alltså den ska inte vara där, hääh). 
 


Tidig bild från kvällen på Andreas, Oskar & Carro


Ikväll står jobb på mitt schema.
 
 
 
 

7 am

Godmorgon. Klockan ringde vid 07:00 - tjofuckin'ho.

Gårkvällen ändrades lite. Hamnade på Legends uteservering tillsammans med J & hans vänner för att se fotbollen. Trevligt! Alkoholfria drinkar en varm sommarkväll sitter också fint när man jobbar dagen efter. Kör ett kort pass idag, 11-14:00. Efteråt får jag en kaffe-dejt med My på stan, sen vankas det nog lite utgång/partaj för Oskar hoppas jag. Häj

känslan av sommaren

Nedräkning till flytt - 9 dagar. Nedräkning till midsommar - 10 dagar. 

Klev ur sängen och direkt i löparskorna. Ett fantastiskt sätt att börja dagen på- en springtur i skogen.
I brevlådan fann jag ett vykort från Alex och hans San Sebastian. Dansaren är på väg hem därifrån. Nästa vecka får jag se honom.
Jag saknar Spanien. Besökte Malaga-omådet varje sommar under min uppväxt, så jag spelar nästan för mycket av "nuevo flamenco"-genret nu, bl.a av Armik. 

En träff med Beatrice ikväll låter inte fel. Äta bär och skratta tills magen gör ont.

Grattis till Oskar som fyller 25 år idag.





Grattis Oskar!
 

 

summerlove


 


 

unite

Blir ingen utgång ikväll pga jobb, men vi härjade ju lite hos Linus & Sofia i onsdags så det täcker festandet för ett tag. Imorgon jobbar jag förmiddagen och sen blir det 25 års-firande ute hos Bella i Ekängen. Blir nog mysigt men rätt lugnt för min del. Nu ska jag hålla mig stabil fram till Midsommar. 

Igår (nationaldagen) firade mina fina föräldrar 21 år som gifta, så grattis till dom! 
Nu ska jag sola, läsa tidning & lyssna på senaste avsnittet av favorit-poddarna, Alex & Sigge. Häj
 

 
 

fantastiskt start på veckan?

Gårdagen började jävligt segt med att jag nästan skar av fingrarna i samband med att jag skulle äta en bit tacopaj. Det forsade blod, jag fick panik och gick runt i huset o var helt vilse. Ringde efter någon som kunde komma hem och sen svartnade det för ögonen (tålig och sååå). Blev besök på vårdcentralen och fick en remiss till hand&plastik på sjukhuset för att se så ingen sena var av. Nu är jag okej!
 
Efter allt elände så fick jag iaf tag på en lägenhet på kvällen som jag ska hyra över sommaren, så flyttar in den 20/6. Riktigt fräsch, nyrenoverad etta på 40kvm mitt i stan. Där kommer jag trivas i två månader!

Mina skadade fingrar

Här håller jag till i sommar, fräscht och så på femte våningen.

sophiealicee.blogg.se

Sophie - tjugoett år gammal med en tioårig dansbakgrund. Senaste halvåret pluggade jag vid Mittuniversitetet, Östersund. Drömmen om att bli socionom tog över och nu är det vad jag siktar mot. Tanken är att göra det här till en "filmblogg" men det kommer inte lyckas. Häj

RSS 2.0