. ..

Jag och några från jobbet valde att härja till det på torsdagsklubben igår. Det var riktigt roligt, men mår ju som blöt potatismos idag och känner inte alls för att jobba kl.17.00, MEN MEN. Mår ruttet.
Fick sms från Johan klockan 6.00 imorse: "Vad säger du om lite alkohol ikväll?". Haha. Nej. Aldrig i livet. Varenda del av min kropp skriker.

Hääj
 
 
 
 
 

Tiger, shut up and take my money

Läste precis i mitt horoshop (he he) att jag borde köra på en mindre "out there" klädstil i sommar, vilket passar perfekt eftersom det är just vad jag tänkt - att tona ner. Jag är redan förälskad i less is more-konceptet när det gäller färg på kläderna. Somliga tycker det är trist, men jag tycker det är toppen. Nu i sommar är det verkligen EN färg att rikta in sig på och istället styla med smycken. Helsvart är standard för mig, men helvitt är det fräschaste du kan ha på dig just nu.

Har letat överallt på stan, men jag hittar inte dom perfekta byxorna. Nu fann jag THE perfect outfit från Tiger of Sweden. HUR FRÄSCHT? Armband, ringar & ett par svarta pumps till detta and voilà!

weekend

Haft en bra helg. Shoppat, festat & firat mors dag. I lördags förfestade jag med några från jobbet och sen gick vi ut. Jag fastnade på Sangrias uteservering, så skippade dansandet bland allt vimmel. Igår vaknade jag med en massiv huvudvärk & illamående (that's a surprise...), så hade en lugn dag tillsammans med familjen. 
 
New in:
Ostrukna, nya toppar - BikBok
Skor - Scorett
 

 


t o r s d a g

jag ÄR bitter

Det är definitivt en bloggtorka här nu. Har ingen lust. Mitt humör har nått en ovanligt bitter nivå och jag är säker på att vädret ligger bakom. Jag hittar inte förmågan att vara positiv när det är grått o blött ute. Standard för Sveriges sommarväder. Snälla, ge mig sol.
Är irriterad över att det bara är maj månad också. Vill spola fram till 12/7 så jag får veta vart jag ska ta vägen i höst. Suck för denna väntan.
 
Ikväll blir det fika & biomys med J'n'J från jobbet (Johanna och Jessica).

h a l l o w e e n

John Carpenters 'Halloween' (1978) (svensk titel: Alla helgons blodiga natt) är en av mina favoritskräckfilmer. Det är knappast "slasher"-genret som jag finner obehagligast, men den här är verkligen ett undantag. Det finns många, gamla som nya, rysar-figurer som härjat i TV-rutan, t.ex. Leatherface (Texas Chainsaw Massacre), Jason Voorhees (Friday the 13th), Ghostface (Scream), Freddy Kruger (Nightmare on Elm Street) osv,  - men ingen av dessa kan jämföras med hur Michael Myers i Halloween får dig att vilja genomsöka garderoben en extra gång innan du ska sova. Han är THE Boogyman, med andra ord.

Den första film om Michael Myers som jag någonsin snubblade över var Halloween H20 - Twenty Years Later (1998). Det är en uppföljare till de första två filmerna, fortfarande med Jamie Lee Curtis i huvudrollen och jag tror att jag var 12 år när jag såg den. Jag fick givetvis mardrömmar, men sånt triggar mig tyvärr ännu mer, så jag hyrde hem alla Halloween-filmer och blev rätt besatt. Vissa i serien är gräsligt dåliga, medans andra, som t.ex originalet, är genialiska! Om ni inte haft möjlighet att se de här filmerna än, så ta och gör det.
(Här nedanför rekomenderar jag vilja som är sevärda)

Halloween (1978) - Det här är originalet som givetvis är kult!
Halloween 2 (1981) - Rätt bra uppföljare som fortsätter precis där ettan slutade.
Halloween 3 - Season of the Witch (1983) - Varför den här kallas "Halloween 3" är fan ofattbart då den inte handlar om Michael Myers. Skräp! Den räknas inte till serien utav många kritiker. Hoppa över den här.
Halloween 4 - The Return of Michael Myers (1988) - Myers är äntligen tillbaka, även om filmen är sådär. Den duger.
Halloween 5 (1989) - Jag gillar den här, men tyvärr har den sågats av många. Avgör själv.
Halloween 6 - The Curse of Michael Myes (1995) - No. Just. .. no.

Halloween H20 - Twenty Years Later (1998) - Den här delen låtsas som att film 3-6 inte existerar, vilket är bra. Den äger rum 20 år efter händelserna ifrån film 1 & 2. Detta är favoriten efter originalet.
Halloween: Resurrection (2002) - Den här fortsätter i H20s fotspår, men den håller sig inte på banan. Visst den är underhållande, men storyn håller inte. Låtsas istället som att allt slutade i Halloween H20. The End. Goodbye.

Halloween (2007) - Detta är ingen uppföljare, utan en remake på originalet från 1978. Den är ganska grov, vilket inte överraskar nu när Rob Zombie står som regissör. Den ger en mer detaljrik historia om Michael Myers uppväxt och visst, den är välgjort, men inte speciellt övertygande. Myers ska förbli en mystisk karaktär eller "skugga" som han refereras till. Den här filmen släppte Halloween-spåret en aning för mycket. Men vafan, den är sevärd. 
Halloween (2009) - Nae, den här är extremt kass. Don't bother!

 

r a n d o m a c c e s s m e m o r i e s

Yes, yes and YES. Daft Punks senaste album "Random Access Memories" är  f u c k i n ' a m a z i n g !

Vet inte vad det är med deras musik, men det är breathtaking. Varenda låt reflekterar en egen världsrymd bortom allt och inget.. . Det bara är helt fantastisk att lyssna på. När Tron Legacy visades på bio så gick jag inte och såg den tre gånger bara för att filmen var en höjdare. Nej. Ville givetvis få se filmen som blandades med ett jävla dunkande surroundljud av Daft Punks soundtrack. Men hursomhaver.. . Jag gillar att de lämnat housen ett tag, för jag är bra trött på sånt dunk som det ska dansas och hoppas till. This is class. Det känns som 70- o 80-tals inspirationen flödat. Luta er tillbaka och njuut.

Tipsar om låtar från albumet: 
Give Life Back to Music
Giorgio by Moroder
Within
Instant Crush
Get Lucky
Beyond
Doin' it Right 
Contact

 

tropico

VARM DAG. Skuttade upp ur sängen, drog på mig bikini och landade pladask på gräsmattan där jag lät Alex & Sigges röster lugna mitt sinne. Deras podcast är att älska. Låg där, i all bekvämlighet, tills det var dags att åka och handla & hinna förbi systemet (imorgon är det fäst). Hittade världens största chokladbol, eller "kalasboll", på MAXI och jag var ju tvungen att köpa den.

Ikväll ska jag hem till Sofia & Linus. Lär sitta och trivas på deras gård med lite vin. 
 

 

Galet galant, Gatsby!

Det är ingen tvekan om att 2013-versionen av Gatsby påminner om Moulin Rouge. Baz Luhrmann leker med dynamiken i det visuella och ger oss samma clownfestliga uttryck innan dramatisken sätter igång (precis som i Rouge-musikalen). Det funkar och jag gillar't. Hela filmen var fantastisk och den fångade verkligen min uppmärksamhet med de komiska inslag som befann sig under första halvan av filmen. Leonardo DiCaprio briljerar som vanligt (varför åldras aldrig denne människa?) och Tobey Maguire övertygade bättre än väntat.

Jag visste ju redan innan hur det skulle sluta, men ändå satt jag som på nålar och kände nerverna vrida och vända sig i kroppen. Ni måste ta chansen och se den här filmen på bio. Bändande vacker och min lycka var hög när jag fick höra Jack Whites låt "Love is blindness" dyka upp. Den spökade nämligen i första trailern, så var rätt sugen på att de skulle få med den i själva filmen också.

The Great Gatsby - 5 / 5
 

The Great Gatsby

Det är årets hittills varmaste dag idag(?) och jag har suttit fast på jobbet mellan de bästa timmarna 10.30-14.30. Gick en snabb-SNABB-sväng på stan på vägen hem i jakt efter nåt somrigt & snyggt att ha på mig när jag firar Lisa på lördag, men det var a waste of time. Hittade ingenting. 

Nu ska jag slänga mig på gröngräset, bläddra i Sofis Mode och tagga (som FAN) inför kvällen. Den eviga väntan är över. Fröken Bergström och jag ska på bio och se The Great Gatsby. Har väntat i ungifär ett år på den här nu, alltså sen jag upptäckte att den skulle gå upp på vita duken. Så.. . Årets film är äntligen här! 

Jag vill ju säga att jag VET att det här är en fantastisk film - förväntningarna är SKYHÖGA. Snälla, snälla, snälla låt det här bli en femma!

15/5

Idag är det ett halvår sen vår fina vän, Robert, lämnade oss. 6 månader av sorg, smärta och saknad. På ett sätt känns det som att det var flera år sen det hände, men helt plötsligt vänds det och man får känslan av att vi befann oss på sjukhuset igår.. . Ofattbart. Saknar och älskar dig så jälva mycket. Önskar att du var här.



Älskar den här bilden på dig, finaste du.
 

t i s d a g

 

Grey, vad har du gjort med mig?

Fifty Shades of Grey. "Nu är det fan dags", tänkte jag igår och slog upp boken som jag lånat. Den enorma nyfikenhetsvåg som legat över mig så länge var tvungen att tona ner sig lite. Jag har självklart undrat hur "extrem" och beroendeframkallande den här erotiska romanen egentligen kan vara, och nu efter att ha sträckläst halva boken så måste jag säga att, OKEJ, jag blev ju helt jälva fast. Sjukt bra, är den. Tjäna, vad man känner igen sig. Alltså. .. i hur huvudkaraktären tänker, haha. Hon är helt underbar!

Det var svårt att inse att jag var tvungen att sova, lägga ifrån mig boken och vända mig bort från den i sängen. Så det var upp imorse, åka till jobbet, va där ett par timmar och nu hem och LÄSA LÄSA LÄSA!

emotion

Haha, fan vilken kul kväll det blev igår. Alla var glada och allt bara flöt på. Det blir alltid lyckat när det gänget slår till på fest. Vi började runt 17.30, körde lite lekar, spelade kubb på gården & trivdes fint i Danes lägenhet. Sen gick vi till Sliver/Harrys/Riva runt tolvslaget och fortsatte härjandet där. Hääj
 
(BIev inga bilder förutom dessa från igår - Skeek fick en gåva på sin axel)
 

You

Orkade inte åka för att ta ett glas efter jobbet igår. Var trött och ville inte stressa. Istället åkte jag hem, åt, tränade  och sen tog jag bilen till Danne som var hemma från Sthlm över helgen. Hans föräldrar bor ju ute i ingenmansland, så det känns lite knepigt att ta sig dit, haha. Slapp, mysig fredag. 
 
Idag har jag åkt hit & dit för ärenden, men nu är jag hemma och låter tiden ticka. Kl.16-17.00 ska jag vara hos Dane med fölket. Solen skiner och det vankas storslaget partaj. Woooh. Ha en fin lördag. Häj
 

9:33

Det är FREDAAAG och veckans sista jobbdag. Jag ligger och njuter av att lyssna på Alex & Sigges nya podcast-avsnitt, numero femtio! (Hoppas verkligen att de kör minst lika många avsnitt till).

Ska bara jobba 12-15.00 idag, så jag kan väl stå ut med det fast att jag hellre vill lägga mig i en solstol på gräsmattan och få D-vitamin inpressad i huden. Det blir en lättare version av after work senare med Oskar & Andreas. Vi flyttade festandet från ikväll till imorgon istället, så imorgon blir det härj. 
 

 

är det torsdag?

Var trött som fän igår efter jobbet. Åkte till Sanna vid 19.00 och på något sätt lyckades hon få med mig till Fredrick som hade lite partaj. Waller lyckas alltid. Det blev lite mer drinkar än jag tänkt mig, men blev riktigt taggad till slut och det var väldigt trevligt. Idag är jag ju inte direkt piggare, meeen det blir jobb ändå. Hääj.

o n s d a g

Jobb väntar idag. Sen blir det fäjka på stan.
Imorgon åker mina föräldrar till Östersund och hämtar mina möbler + kläder (heeej efterlängtade garderob), men jag slipper följa med pga jobb. WOOT! Häj!

 
 

Röda maj, värmen erövrar stan

Tog mig ut i spåret idag igen men nu fick Oskar vara min hare så att jag kom runt på en hyfsad tid. Blev en lätt planering av fredag också (hoppas på fint väder bara).
Till kvällen nu åker jag förmodligen till stan och gör Muffe sällskap på nån uteservering. 

Annars köpte jag en väldigt RÖD dryck idag - "Transbärsjuice Ocean Spray". Fyfan, vilken kraftig smak. Surt eller sött, jag vet inte. Den åker nog i sopporna direkt. Nej, bara .. nej. 
 
Btw, har ni lyssnat på "The Phoenix" av Fall Out Boy? Svajnbra. 
 

will you?

 three words, eight letters. say it and I'm yours
 

!

Har haft en sån där bra dag idag.
 

can we go back

Nej, det är väl inte så stor överraskning att jag är trött idag. Har sovit små utspridda stunder under hela söndagen här eftersom jag inte somnade förens 6.00 imorse. Men kul har jag haft! 
 
Vi var ett tiotal hemma hos Kubbs som trivdes med drinkar, snack & hockey i bakgrunden (jag var totalt ointresserad av vad som hände på TVn). Någon gång under kvällen hoppade vi in i taxis som tog oss till stan där vi dansade vidare på bl.a Sliver. Runt 01.30 gick jag och mötte upp R och hans grabbar på Mörners och vi avslutade med en drink på Pitchers. Trevligt! 
 

Krökis

Det är dags att åka till stan nu.
Skönt att solen fortfarande skiner för då lär vi få en ännu finare kväll!
Hääj


 

I feel the need.. . the need for speed

Perfect day for flying. Pappa och jag skulle ta en flygtur i Safiren runt stan och jag bjöd med Sanna den här gången. Vi rundade Linköping och flög mot Motala för att göra en flyby på deras fält (man flyger ner några meter över marken utan att landa och sen drar man på upp mot luften igen). Vi chockade även Sanna med att göra en dykning med nosen för att sen stiga snabbt upp igen så att G-kraften gör att du inte äns kan lyfta armarna. Kittlar som fan i magen. Världens härligaste känsla!

Idag är Oskar hemma, så runt 17-snåret ska vi till Kubbs för att påbörja kvällen. Hääj
 

Every day is a good day if you run

Har varit ledig idag. Tog sovmorgon (som behövdes) o efter frukosten drog jag på mig löpardojorna och sprang spåret för första gången den här våren. Otroligt att jag tog mig runt hela slingan! Brukar alltid vara trögstartat vid första löpet. Klapp på axeln. Träffade en nygaddad Lindale på stan efter och drack en islatte i solen. Vi båda gick och sukta i butikerna sen men jag känner att det får fasen vara nog med shoppandet innan nästa lön (15e). 
Nu är jag hemma. Ska käka/vila innan jag åker till Sanna vid 20.00.

Imorgon blir det Sthlm (blev ju inget förra helgen).
På lördag kommer Oskar hem och då blir det fääst!

V A L B O R G

Det blir alltid som bäst när saker sker spontant.
 
Jag hade inte lagt så stor vikt på Valborg i år eftersom att jag jobbade igår, ska jobba idag och inte hittar skälet till att fira? Men något socialt ville man väl göra, så jag åkte ner på stan vid 17.30 och satt på Mörners tillsammans med Muffe, Sofia & Sofie, där vi åt kycklingsallad och drack vin/cider. När klockan tickade mot 22-tiden och Hanna slutade jobbet gick vi alla till Ågatan istället där Muffe tyckte att det var dags att styra kvällen i rätt riktning. "In med shotsen bare!". Så där satt vi och trivdes ett tag innan jag stack till Harrys/Sliver och träffade R och hans entourage. Fin, spontan och härlig kväll. Nu ska jag försöka piggna till, ta en dusch och åka till jobbet!
Hääj

Kvällens klädsel

Mörners


Fick med en bild på mig och min fina mami innan jag åkte.
 

sophiealicee.blogg.se

Sophie - tjugoett år gammal med en tioårig dansbakgrund. Senaste halvåret pluggade jag vid Mittuniversitetet, Östersund. Drömmen om att bli socionom tog över och nu är det vad jag siktar mot. Tanken är att göra det här till en "filmblogg" men det kommer inte lyckas. Häj

RSS 2.0